Skocz do zawartości

Forum SIP używa plików cookie w celu m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie w konfiguracji Twojej przeglądarki.   Akceptuję

Zdjęcie

Zestaw bluetooth w Subaru


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
59 odpowiedzi na ten temat

#51 aflinta

aflinta

    ..:: Moderator ::..

  • Moderator
  • 12491 postów
  • Płeć:
  • Skąd: Kraków
  • Auto: Legacy II Turbo

Napisany 23 maj 2005 - 09:36

Powiedzial, ze nie ma w Polsce zestawow z japonskimi kostkami.
Pouczony, przeprosilem i odjechalem.
Dyrekcjo, jaki zestaw glosnomowiacy ma japonskie kostki.
Jak sciagnac cos takiego.
Zestaw glosnomowiacy jest dla mnie wazny, poniewaz dojezdzam do pracy przez 40 min. i w tym czasie chce gadac przez telefon. Please....


A przejściówek z subarowskich kostek na ISO nie ma? Można przecan nawet sameu to zrobić (jak się kupi odpowiednie wtyczki), nawet kiedyś podawałem tutaj linka do schematów.
  • 0

#52 krzysiom

krzysiom

    ..:: Uzależniony(a) od Subaru ::..

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1294 postów
  • Skąd: warszawa

Napisany 23 maj 2005 - 11:12

[A przejściówek z subarowskich kostek na ISO nie ma? Można przecan nawet sameu to zrobić (jak się kupi odpowiednie wtyczki), nawet kiedyś podawałem tutaj linka do schematów.[/quote]
Po co mu ISO?
W nowych S i radio i instalacja ma wtyczki Subaru i nie ma ruchów, bo przez radio idzie sterowanie klimą i nie da się włożyć "normalnego" radia z ISO.
W przypadku Krzysztofa czarno to widzę, potrzbne gniazdo w radiu ma zajęte przez navigację.
Grzebałem w róznych miejscach łacznie ze stronkami w US i nic nie wygrzebałem,
jakiegokolwiek adaptera, przejściówki. Próbowałem również kupic gdzieś samą taką wtyczkę(jak do navi lub zmieniarki) i też nic.
Podłączyłem więc tylko "mute" do radia z zestawu.
Działa ale troche głupio bo pomimo wyciszenia radia nie przerywa odtwarzania CD i w trakcie rozmowy przelatuje klilka kawałków.
Pozdrawiam
  • 0

#53 aflinta

aflinta

    ..:: Moderator ::..

  • Moderator
  • 12491 postów
  • Płeć:
  • Skąd: Kraków
  • Auto: Legacy II Turbo

Napisany 23 maj 2005 - 11:20

W nowych S i radio i instalacja ma wtyczki Subaru i nie ma ruchów, bo przez radio idzie sterowanie klimą i nie da się włożyć "normalnego" radia z ISO.


A to zupełnie popieprzone :/

Podłączyłem więc tylko "mute" do radia z zestawu.
Działa ale troche głupio bo pomimo wyciszenia radia nie przerywa odtwarzania CD i w trakcie rozmowy przelatuje klilka kawałków.


Miałem swego czasu odtwarzacz sony (nawet dwa różne) i mute też tylko zciszało, żaden pauzy nie robił.
  • 0

#54 Gal

Gal

    ..:: Forumus maximus ::..

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2981 postów
  • Skąd: Warszawa

Napisany 23 maj 2005 - 12:23


Podłączyłem więc tylko "mute" do radia z zestawu.
Działa ale troche głupio bo pomimo wyciszenia radia nie przerywa odtwarzania CD i w trakcie rozmowy przelatuje klilka kawałków.


Miałem swego czasu odtwarzacz sony (nawet dwa różne) i mute też tylko zciszało, żaden pauzy nie robił.


Blaupunkt/Philips i Cabasse zapamiętują miejsce na płycie i ruszają z tego samego przy wyłączeniu MUTE.
  • 0

#55 aflinta

aflinta

    ..:: Moderator ::..

  • Moderator
  • 12491 postów
  • Płeć:
  • Skąd: Kraków
  • Auto: Legacy II Turbo

Napisany 23 maj 2005 - 14:05

Blaupunkt/Philips i Cabasse zapamiętują miejsce na płycie i ruszają z tego samego przy wyłączeniu MUTE.


Teraz mam Pioneera jakiegoś, ale nie mam zestawu do niego przypiętego, a przycisk mute nie jest wyprowadzony na panel, więc niestety nie wiem jak w nim jest.
  • 0

#56 Krzysztof Król

Krzysztof Król

    ..:: Swojak ::..

  • Użytkownik
  • Pip
  • 77 postów
  • Skąd: Milanówek

Napisany 26 kwiecień 2006 - 18:32

przetestowalem z wyjatkowo negatywnym skutkiem FM Transmittera. Moga go oddac komus chetnemu.

I zdecydowalem sie wyprobowac FM Modulatora firmy Dension. Jest to ustrojstwo dolaczane do instalacji antenowej samochodu. Mam iPoda przymocowanego w schowku, do niego porowadzi kabelek, ktory niknie w czelusciach. Obok iPoda jest przelacznik - w lewo slucham iPoda, w prawo slucham radia. iPoda mam skonfigurowanego na FM2 - 1 -88 Mhz.
Dzien jazdy po Warszawie i nic nie szumi. iPod brzmi jak iPod, przelaczam i radio dziala rownie dobrze. Cena 430 zl za ustrojstwo + instalacja (600 zl bo robilem tez odrutowanie telefoniczne - Nokia blutetooth z wlasnym glosnikiem i mikrofonem - tez dziala ok, wycisza radio, a na jego wystwietlaczu pojawia sie napis CALL.
Wykonanie: Klinika Dzwieku na Lysakowskiej w wawie.
Sluze dalszymi szczegolami.
  • 0

#57 WJR

WJR

    ..:: Bywalec :..

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 123 postów

Napisany 27 kwiecień 2006 - 09:35

Ma ktoś doświadczenia z tym ustrojstwem

HarmanKargon Drive+Play

http://www.harmankar...-1/default.aspx

zastanawiam sie nad tą opcją (u siebie w samochodzie mam alpine i działa super, ale na wakację jeżdzimy outbackiem małżonki i wtedy jest bryndza)
w serwisie nie za bardzo wiedzą, ale może jak dostaną schematy elektryczne, to się będą w stanie wypowiedzieć.
pozdrawiam
WJR
  • 0

#58 Michalis

Michalis

    ..:: Bywalec :..

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 223 postów
  • Skąd: Stolyca

Napisany 08 maj 2006 - 14:40

I zdecydowalem sie wyprobowac FM Modulatora firmy Dension.
Sluze dalszymi szczegolami.


A widziales tej samej firmy urzadzenie podlaczane do zlacza zmieniarki?
http://www.ghc.co.uk/icelink/

Pozdrawiam,

Michal
  • 0

#59 Krzysztof Król

Krzysztof Król

    ..:: Swojak ::..

  • Użytkownik
  • Pip
  • 77 postów
  • Skąd: Milanówek

Napisany 09 maj 2006 - 13:07

Tak, pytalem o to w Klinice Dzwieku, ale twierdzili, ze do radio-zmieniarki w moim Subaru nie mozna nic takiego podlaczyc. Moglem wybrac wersje z wyswietlaczem zewnetrznym, albo tylko FM Modulatora.
Nie wytrzymalbym dodatkowego ekraniku (i tak wisi przy szybie Garmin).

Na przyszlosc, jesli zostane przy Subaru to wolalbym kupic wersje bez nawigacji i radia. Kupilbym wtedy sympatyczny zestaw nawigacjo-telefono-radio z wejsciami i sterowaniem ipoda, ze sterowaniem telefonu itp. Widzialem cos takiego (fabrycznego) w BMW i sie zachwycilem. Gdyby jeszcze X5 w najmocniejszej wersji bylo tansze.

kk
  • 0

#60 aflinta

aflinta

    ..:: Moderator ::..

  • Moderator
  • 12491 postów
  • Płeć:
  • Skąd: Kraków
  • Auto: Legacy II Turbo

Napisany 09 maj 2006 - 13:16

Gdyby jeszcze X5 w najmocniejszej wersji bylo tansze.

I nie miało elektronicznie sterowanego napędu :)
  • 0